Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ

Αγοράσατε σαρδέλα, γαύρο, αθερίνα ή οτιδήποτε άλλο μικρό ψαρικό και θέλετε να το διατηρήσετε στην κατάψυξη για να το μαγειρέψετε μια άλλη μέρα; Να μια έξυπνη λύση για να διατηρηθούν ολόφρεσκα!... Παίρνετε ένα μικρό πλαστικό μπουκαλάκι νερού (ή ένα μεγάλο αν έχετε πολλά ψαράκια) και τα βάζετε όπως είναι, ένα ένα στο στόμιο του μπουκαλιού προσεκτικά. Μόλις γεμίζει το μπουκαλάκι το κλείνετε και το τοποθετείτε στην κατάψυξή σας. Έτσι εξοικονομείτε χώρο στην κατάψυξη και τα ψαράκια σας δε χάνουν το σχήμα τους! Όταν αποφασίσετε να τα μαγειρέψετε, βρέχετε λίγο το μπουκάλι, με ένα μαχαίρι το σκίζετε στη μέση και αφήνετε τα ψαράκια να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Είναι σαν να τα αγοράσατε εκείνη τη στιγμή!
Δοκιμάστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να δω τα σχόλιά σας, τις εντυπώσεις ή τις απορίες σας!